Οι πλούσιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους

Μεγάλης διάρκειας τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης (26/03), με την οποία συζήτησε θέματα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, τα φορολογικά έσοδα και τη λίστα “Λαγκάρντ”. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας την ενημέρωσε για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με την κ. Λαγκάρντ να τονίζει ότι «στη χώρας σας έχω γίνει διάσημη από τη “λίστα Λαγκάρντ”», και τον Πρωθυπουργό να απαντά «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Τέλος, σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα, καθώς συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Σε εκείνο το σημείο, ο Πρωθυπουργός συμφώνησε απόλυτα μαζί της τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας είχε χθες (25/03) τηλεφωνική επικοινωνία και με τον κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κομισιόν.

Aλέξης ΤσίπραςΓιουνκέρΛαγκάρνττηλεφωνική επικοινωνία