Πυρά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τις πλημμύρες - «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες»

Πυρά προς την κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος έχει εξαπολύσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

«H Θεσσαλία βιώνει μια πολύ μεγάλη, βιβλική καταστροφή, όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας. Το πρώτο μέλημα είναι η στήριξή μας στους ανθρώπους που είτε επιχειρούν είτε προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους» δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, από το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλίας, όπου βρέθηκε μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και ενημερώθηκε από τους υπουργούς και τον περιφερειάρχη για τις προσπάθειες αποκατάστασης των υποδομών.

«Οι προτεραιότητες που θέσαμε, μετά φυσικά από τη διάσωση των πολιτών και την υποστήριξη όσων επιχειρούν, ήταν τα θέματα των συγκοινωνιακών συνδέσεων, πρώτα στις νομαρχιακές οδικές διασυνδέσεις, της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και των υγειονομικών υποδομών.

Πρωτεύει, φυσικά, η προστασία της ζωής. Ενημερωθήκαμε από τον δήμαρχο Παλαμά Καρδίτσας, κ. Σακελλαρίου, για τις προσπάθειες που γίνονται για τον απεγκλωβισμό πολλών συμπολιτών μας και τα εκτεταμένα προβλήματα και τον αποκλεισμό σε πολλούς οικισμούς.

Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε νέα σχέδια πολιτικής προστασίας, το ζητήσαμε και στη Βουλή, διότι οι συνθήκες μεταβάλλονται και χρειάζεται να αναβαθμίσουμε την επάρκεια της πολιτείας. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή πολιτεία για να δώσει τη μάχη και να υπερασπιστεί την επόμενη μέρα τις μεγάλες αβεβαιότητες που έχουμε μπροστά μας», συμπλήρωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΛΛΑΔΑΚακοκαιρίαπλημμύρεςπολιτικήΣΥΡΙΖΑ