Το Μαξίμου υποβαθμίζει τις δηλώσεις Βαλαβάνη

Να υποβαθμίσει τις νέες δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα τουριστικά νησιά, προσπαθεί η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσωπικές της σκέψεις που δεν εκφράζουν συνολικά την κυβερνητική πολιτική.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, υπάρχουν και νομικά κωλύματα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η κυρία Βαλαβάνη είχε αναφέρει νωρίτερα την Τρίτη (24/03) ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυξήσει τον ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά. «Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη η Μύκονος και η Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή», υπογράμμισε η κυρία Βαλαβάνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1.
Πάντως, εφ’ όσον επαληθευτεί η προαναγγελία της κυρίας Βαλαβάνη και αυξηθεί τελικώς ο ΦΠΑ σε κοσμοπολίτικα νησιά, όπου το τουριστικό ρεύμα είναι μεγάλο, θα επιβεβαιωθεί πως στο οικονομικό επιτελείο έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να προχωρήσει με τα τρικ που στην αρχή εξέταζε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Βαλαβάνηδηλώσειςκυβέρνηση