Μητσοτάκης: Ουδέποτε ο Ερντογάν μού έθεσε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας – Αν το έκανε, θα έπαιρνε τη γνωστή απάντηση

Απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη ως προς την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέλος της δευτερολογίας του επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως «είναι βέβαιο», όπως είπε, «ότι είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση προ ημερησίας, σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, για ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. Όπως είμαι ανά πάσα στιγμή και ανοιχτός για οποιαδήποτε κατ’ ιδίαν ενημέρωση».

«Και τώρα σας καλώ κ. Ανδρουλάκη, άμα θέλετε, ελάτε να βρεθούμε – το ίδιο ισχύει και για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, υπάρχουν ενημερώσεις οι οποίες γίνονται κατ’ ιδίαν, το έχω κάνει και στο παρελθόν, το ίδιο θα ισχύει και για τον/την κανούργιο/α πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν εκλεγεί», προσέθεσε.

«Εδώ είμαι, ξέρετε πού να με βρείτε, ελάτε επιτέλους να κάνουμε και αυτή τη συνάντηση, η οποία έχει τόσο πολύ αργήσει», είπε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος εκ νέου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τον ενημερώσει για την συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν.

«Όμως, θέλω να αποσαφηνίσω από το βήμα της Βουλής κάτι το οποίο έτυχε παρερμηνείας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε ο κ. Ερντογάν, στη συνάντηση την οποία είχα, μου έθεσε ζητήματα τα οποία αφορούν την εθνική κυριαρχία. Και να μου τα έθετε, η απάντηση την οποία θα λάμβανε θα ήταν η γνωστή», υπογράμμισε εν μέσω χειροκροτημάτων ο πρωθυπουργός.

Την Τετάρτη στην Κύπρο ο Μητσοτάκης
Τέλος, με αφορμή μία αναφορά που έγινε νωρίτερα στο Κυπριακό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας είχε δυστυχώς ως γενεσιουργό αφορμή την εισβολή στην Κύπρο, μία τραγωδία η οποία στοιχειώνει ακόμα τον ελληνισμό» και ενημέρωσε πως θα βρεθεί στην Κύπρο την Τετάρτη, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως νεοεκλεγείς πρωθυπουργός.

«Η χώρα μας απαραμένει αταλάντευτη στην αναζήτηση δικαίωσης, η οποία θα τερματίζει την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο, πάντα στη λογική της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και πάντα συμβατή με τις αποφάσεις του ΟΗΕ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Και τόνισε πως «προφανώς, αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε συζήτηση θέτει ως βάση αφετηρίας μια λύση δύο κρατών, απορρίπτεται! Απορρίπτευται όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κυπριακό ελληνισμό».

Προσέθεσε, μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε κ. Ανδρουλάκη ότι η δική μας κυβέρνηση ήταν αυτή η οποία κατάφερε και εξασφάλισε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες συνδέουν την πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων με την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και με τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας».

EρντογάνΜητσοτάκης