Μήνυμα Βαρβιτσιώτη προς ακτοπλόους για γενναίες μειώσεις στα εισιτήρια

Έως την Πέμπτη 13/07 αναμένεται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να αποφασίσουν την πολιτική των εκπτώσεων που θα ακολουθήσουν στο θέμα των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μετά από τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Το πρωί της Τετάρτης 12/07 ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ απηύθυνε μήνυμα προς τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν γενναία πακέτα με μειώσεις στα εισιτήρια των πλοίων, που απευθύνονται στην ελληνική οικογένεια. Τόνισε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν μπορεί να είναι αμέτοχες σε αυτό το οποίο έχει περάσει η ελληνική κοινωνία λόγω της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης και ότι δεν μπορεί να εξανεμιστεί ο μισθός και το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας για τη μεταφορά της σε ένα νησί.

Έκανε σαφές επίσης, πως η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να αναλάβουν ένα μέρος του κόστους της κρίσης, να έρθουν με πακέτα που δεν θα κάνουν αδύνατες τις διακοπές στους Έλληνες πολίτες με στόχο να διευκολυνθεί η οικογένεια που με 3-4 άτομα και με το αυτοκίνητό της θέλει να πάει διακοπές.

 

«Οι ακτοπλόοι είπαν ότι θα παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες σοβαρές εκπτώσεις» υπογράμμισε. Σημείωσε ακόμη ότι το επόμενο δίμηνο αναμένεται να μετακινηθούν τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες και ότι εξ αυτών μόνο το ένα εκατομμύριο έχει κλείσει εισιτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει πρόταση να μειωθεί το κόστος της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τη μέση ελληνική οικογένεια, που έχει υποστεί τις συνέπειες του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, κυρίως στα δρομολόγια κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Σπύρος Πασχάλης που συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι θα μεταφέρει στα μέλη της Ένωσης τις προτάσεις της κυβέρνησης και ότι από εκεί και πέρα θα αποφασίσει η κάθε εταιρεία την εμπορική πολιτική που θα ακολουθήσει αλλά και την παροχή εκπτώσεων που θα παρέχει.

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί στα επιτελεία πολλών εταιρειών για το τι θα γίνει με τα εισιτήρια που έχουν ήδη κοπεί για κάποιους επιβάτες αλλά και η χρονική διαδικασία που θα απαιτηθεί για να περάσουν οι εκπτώσεις και να εφαρμοστεί πλήρως στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Ο πλοιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος της seajets μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι η εταιρεία έχει ήδη προσφέρει εκπτώσεις/μειώσεις στα ταχύπλοα σε προορισμούς όπως Παροναξία και Κουφονήσια. Τόνισε ότι η Seajets είναι πιο φθηνή από πέρυσι κατά 11-16% σε επιβάτες και μέχρι και 30% στα οχήματα. Ανέφερε ότι η εταιρεία στις παραπάνω μειώσεις και τις υφιστάμενες προσφορές έρχεται άμεσα με νέες εμπορικές εκπτώσεις με επίκεντρο τις Ελληνικές οικογένειες και τους Έλληνες ταξιδιώτες όπως: Έκπτωση για τις τετραμελείς οικογένειες, εκπτώσεις στους μόνιμους κατοίκους του Αιγαίου, εκπτώσεις σε τρίτεκνες οικογένειες.

ακτοπλόοιΒαρβιτσιώτηεισιτήρια