Τα πηγαδάκια του υπουργικού -Χειραψίες, χαμόγελα και ο νέος ρόλος Βορίδη [εικόνες]

Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το σχήμα είναι πολυπληθές, 64μελές και αυτό φάνηκε στη συνωστισμένη αίθουσα των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Μαξίμου.

Η σημερινή ημέρα ήταν μια ευκαιρία για πηγαδάκια, πρώτες συζητήσεις μεταξύ των υπουργών αλλά και γνωριμίας για στελέχη όπως ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο τέως δήμαρχος Τρικάλων που αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος ύστερα από 19 χρόνια επιστρέφει σε κυβερνητική θέση, αλλά σε ένα ολοκαίνουργιο για εκείνον περιβάλλον.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μοιράστηκαν οι φάκελοι με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τέθηκε το περίγραμμα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων από τον πρωθυπουργό.

Ο Μάκης Βορίδης επέστρεψε στην κυβέρνηση ως Υπουργός Επικρατείας, με έδρα το κτίριο της οδού Ζαλοκώστα, ωστόσο καθημερινά θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού θα συμμετέχει στον πρωινό καφέ. Θα έχει την εποπτεία του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και θα μπορεί να συνεννοείται με τον Πρόεδρο της Βουλής για τον χειρισμό έκτακτων καταστάσεων.