Οικονόμου: «Η αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη εγγύηση για το αύριο»

«Δεσμευτήκαμε για 50.000 προσλήψεις μέσα στον κανόνα, ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει και να διέπει τον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Οι 50.000 αυτές προσλήψεις όμως θα γίνουν και η σωστή κατανομή θα γίνει ανάλογα με την προτεραιοποίηση που έχουμε σε κάθε τομέα στον οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση, όπως άλλωστε κάναμε και το προηγούμενο διάστημα, όταν και δώσαμε δείγματα γραφής σε όλους τους τομείς», τόνισε σε συνέντευξή του στον Real Fm 97,8 ο υποψήφιος βουλευτής στη Φθιώτιδα με τη Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Οικονόμου.

«Γι’ αυτό, άλλωστε, σήμερα στην υγεία εργάζεται περισσότερος κόσμος από ότι το 2019, στην εκπαίδευση εργάζεται περισσότερος κόσμος από ότι το 2019, στις υπηρεσίες ασφάλειας εργάζονται περισσότεροι άνθρωποι από ότι το 2019. Σε όλα εκείνους τους τομείς, όπου υπάρχουν κατηγορίες από την Αντιπολίτευση ότι τα ιδιωτικοποιούμε και θέλουμε να μειώσουμε το ρόλο του Κράτους, η απάντηση έρχεται μέσα από τα αποτελέσματα της πολιτικής μας», συμπλήρωσε.

«Για τις αυξήσεις στο Δημόσιο έχουμε μιλήσει, έχουμε πει ότι οι πρώτες αυξήσεις θα γίνουν από την 1/1/2024 με 500 περίπου εκ., ανάλογα με το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε. Σε συγκεκριμένες σελίδες του Μεσοπρόθεσμου αναφέρονται και οι αυξήσεις στο μισθολογικό των δημοσίων υπαλλήλων με απολύτως κοστολογημένο και μετρημένο τρόπο. Είναι θετικό που η συζήτηση έρχεται στα οικονομικά, είναι κάτι που εμείς προφανώς και θέλουμε να αναδείξουμε, έχουμε θέσει ερωτήματα, στα οποία δεν έχουμε πάρει απαντήσεις», υποστήριξε ακόμη.

Όπως υπογράμμισε «έχουμε μιλήσει για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων σε όλη την αγορά εργασίας, για να φθάσει ο μέσος μισθός μέχρι τα 1.500 ευρώ, για να αυξηθεί στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός στο τέλος της επόμενης τετραετίας. Οι μισθοί αυτοί δεν δίνονται με Υπουργική Απόφαση, ούτε με ευθύνη της Κυβέρνησης. Τους μισθούς αυτούς τους δίνει η αγορά. Δίνονται μέσα από μία πολιτική επενδύσεων, ανάπτυξης, προσέλκυσης εταιριών που θα έρθουν και θα δώσουν καλά αμειβόμενες δουλειές, από τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της οικονομίας, από τον ανταγωνισμό που θα αναπτυχθεί, από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να δημιουργήσει και άλλες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Το Πρόγραμμά μας είναι πολύ καλά μετρημένο και ζυγισμένο, όπως πολύ καλά μετρημένη και ζυγισμένη είναι στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας η αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αξιοπιστία του Πρωθυπουργού που έκανε περισσότερα από αυτά που υποσχέθηκε. Εκείνο που δεν έχει εξηγηθεί είναι που θα βρεθούν τα 80 δισ. -γιατί τόσα είναι- που κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πού θα βρεθούν οι 70.000 προσωπικοί βοηθοί; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα και τα αληθινά στοιχεία. Για τους 70.000 δεν το είπαμε εμείς, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το είπαν».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «η οποιαδήποτε συζήτηση, για να διέπεται από σοβαρότητα, πρέπει να εδράζεται σε ακριβή στοιχεία και όχι σε στοιχεία αποσπασματικά από μελέτες που έχουν γίνει τα παρελθόντα έτη και δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα. Πρέπει να βασίζεται στα αποτελέσματα που παρήγαγε μια πολιτική. Ο κατώτατος μισθός στη χώρα από το 2019 μέχρι τώρα έχει αυξηθεί κατά 20%. Όλοι οι υπόλοιποι μισθοί, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, έχουν αυξηθεί σωρευτικά κατά 14%. Όλα αυτά είναι δεδομένα που τα νιώθει ο πολίτης στην τσέπη του, τα ξέρει και το απέδειξε και στις εκλογές. Ξέρει αν έπαιρνε περισσότερα χρήματα το 2019 ή αν παίρνει περισσότερα τώρα. Αν παρά τις κρίσεις που μας βρήκαν η ανθεκτικότητά του, με βάση τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ελληνικής Πολιτείας, ήταν μεγαλύτερη από ότι σε άλλες ισχυρότερες οικονομίες. Ξέρει που οφείλεται αυτό. Το ξέρουν ο επαγγελματίας, ο άνεργος, ο εργάτης στα Ναυπηγεία που είχε να δει δουλειά, δώρο και μισθό πολλά χρόνια και είδε με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με τις επενδύσεις που έγιναν, οι έμποροι, όλοι».

«Το μεγάλο συμπέρασμα της αποτυχημένος αντιπολιτευτικής και προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παρουσίαζε μια Ελλάδα που επί της ουσίας δεν υπάρχει, μακριά από τις παραστάσεις και τις εντυπώσεις των ανθρώπων, που βεβαίως πέρασαν δυσκολίες. Δεν είχαμε νηφάλια περίοδο, αντιμετωπίσαμε το μεγαλύτερο τυφώνα παγκόσμιων κρίσεων από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά», συμπλήρωσε.

«Ακριβώς επειδή η Νέα Δημοκρατία ασχολήθηκε με τα πραγματικά προβλήματα που υπήρξαν, υπάρχουν, επιμένουν, βρήκε την ανταπόκριση στους Έλληνες πολίτες. Η κριτική προφανώς είναι συνεχής και την επιζητούμε, για να απαντάμε στις προκλήσεις και τα ουσιαστικά προβλήματα των ανθρώπων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη μορφή αλαζονείας από το να υποτιμάς τη νοημοσύνη των πολιτών και να πιστεύεις ότι επέλεξαν αυτό για άλλους λόγους εκτός από εκείνους που απαντούν πραγματικά στις αγωνίες, τις προσδοκίες και την ελπίδα τους για το πως θέλουν να ζήσουν εκείνοι και τα παιδιά τους», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

εκλογέςΝΔΟικονόμουπολιτική