Για έναν χρόνο να παγώσουν τα πάντα

Έκκληση σε Γερμανία και Ελλάδα για ψυχραιμία χωρίς εθνικιστικά παραληρήματα, απήθυνε μέσα από τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι  ο κ. Γλέζος πρότεινε, εφόσον υπάρξει διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, έναν χρόνο να παγώσουν τα πάντα. «Έναν χρόνο παγώνουν τα πάντα, δεν έχουμε ανάγκη από τα χρήματά σας, θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Έχω γράψει ειδικό βιβλίο που λέω πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Ύστερα από έναν χρόνο ελάτε να συζητήσουμε πάλι», σημείωσε με νόημα

Μιλώντας το πρωί στο Mega κ. Γλέζος υποστήριξε ότι «αν δεν θέλουν να το δώσουν, να το επιβάλουμε εμείς. Είμαστε ανεξάρτητο κράτος, πρόσφατα ο ελληνικός λαός μας έδωσε την ψήφο. Δεν θέλουμε μνημόνια, δεν θέλουμε δάνεια». Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση παρά τις διαφωνίες που έχει εκφράσει κατά το παρελθόν και επανέλαβε πως δεν πρέπει να «δηλητηριαστούν» οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα, σχετικά με την πρόσφατη συγγνώμη που ζήτησε από τον ελληνικό λαό, ο κ. Γλέζος είπε ότι «ισχύει το κρέας που βαφτίστηκε ψάρι» ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του που είχε στις Βρυξέλλες με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Γλέζος διαπίστωσε ότι η ιστορία θα κρίνει ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι.

Γλέζοςδάνειαμνημόνια