Εντός των επόμενων δέκα ημερών θα έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση τις προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις στους δανειστές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα των Financial Times, με άμεσο στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να δοθούν τα 7,2 δισ. ευρώ από την τελευταία δόση στην Αθήνα.
Παράλληλα, πηγές των θεσμών υποστηρίζουν στη βρετανική εφημερίδα ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση δράσει με ταχύτητα και αποστείλει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τότε υπάρχει η δυνατότητα να συνεδριάσει το Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή (27/03) προκειμένου να συμφωνηθούν οι συνθήκες και οι όροι εκταμίευσης των δόσεων του δανείου.
Την ίδια ώρα, πηγές από τα τεχνικά κλιμάκια υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος. Όπως ανέφερε το Mega Channel, ήδη, υπήρξε συνάντηση μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων δανειστών και Ελλάδας στις Βρυξέλλες, με τους δανειστές να επιμένουν ότι η συζήτηση αφορά την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης. Επισημαίνουν, ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ολοκλήρωση της εξέτασης συγκεκριμένων τεχνικών λεπτομερειών έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου, όπου φημολογείται ότι θα υπάρξει νέο Eurogroup.
Παράλληλα στο άρθρο φιλοξενείται ανώνυμη δήλωση Έλληνα τραπεζίτη, ο οποίος υποστηρίζει πως «έχουν χρήματα (σημ.: η ελληνική κυβέρνηση) για την επόμενη εβδομάδα, αλλά τίθεται υπό αμφισβήτηση το εάν θα έχουν χρήματα στο τέλος του μήνα»!
Πάντως ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει βραχυχρόνιο πρόβλημα ρευστότητας και ότι η χώρα θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, είτε αυτές αφορούν το εσωτερικό, είτε το εξωτερικό.
Ιδιαίτερα «γεμάτη» θα είναι η επόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα, με δεδομένη και το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Την Τετάρτη (25/03) πιθανότατα, θα υπάρξει συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών (Brussels Group) και θα ακολουθήσει, την Πέμπτη (26/03) η συνεδρίαση του EuroWorking Group.
Την Παρασκευή στις 27 του μηνός, είναι πιθανή η πραγματοποίηση έκτακτου Eurogroup, είτε με φυσική παρουσία των Υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες είτε με τηλεδιάσκεψη. Όλα αυτά, φυσικά, θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα στείλει η Αθήνα τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις στους εταίρους της, οι οποίες ακολούθως θα αξιολογηθούν και, αν αποτιμηθούν τεχνικά, ενδέχεται να ανοίξουν εκ νέου τη στρόφιγγα των δόσεων για τη χώρα μας.