Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Επωφελής η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα - Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου συζητήθηκαν τα μέτρα μετά τους φονικούς σεισμούς, η διεξαγωγή των εκλογών σε κλίμα ειρήνης και ασφάλειας, καθώς και περιφερειακά θέματα.

Την ίδια ώρα, το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχολιάζει, με ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας.

«Η συνέχιση της πρόσφατης θετικής ατμόσφαιρας στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά ενώ υπογραμμίζεται ότι «παρακολουθούνται στενά οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 4 Απριλίου ο υπουργός Άμυνας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα επισκεφτεί τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, μετά από πρόσκληση που του απηύθηνε ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός, μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε το παρασκήνιο αυτής της επίσκεψης στην Τουρκία, αλλά και την επικοινωνία που είχε με τον Χουλουσί Ακάρ, την ώρα που είναι φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να τονίζει πως επιθυμία της χώρας μας είναι να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά αυτή η αποκλιμάκωση.

«Προ ημερών στα πλαίσια των ανταλλαγών συλληπητήριων μηνυμάτων και λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία, αλλά και της τραγωδίας των Τεμπών, ο ομόλογός μου πρότεινε να επισκεφτώ τις σεισμόπληκτες περιοχές. Δεν απέρριψαν αυτή την πρόταση, έπρεπε όμως να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία, ασφαλώς πριν από το Πάσχα και την προεκλογική περίοδο, τη δική μας και την τουρκική. Επιλέξαμε τελικά την προσεχή Τρίτη και θα πραγματοποιήσουμε μία επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές» ανέφερε ο υπουργός.

ΕΛΛΑΔΑπολιτικήΣυμβούλιο ΑσφαλείαςΤουρκία