Νέες αποκαλύψεις για το Qatargate κάνει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, βάζοντας στο κάδρο Φραντσέσκο Τζόρτζι και Εύα Καϊλή.
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack ο «μετανοημένος» Παντσέρι παραδέχθηκε σε δύο καταθέσεις του στις 2 και 13 Φεβρουαρίου, ότι έλαβε μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι– τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια ευρώ από Κατάρ, Μαρόκο και Μαυριτανία σε μετρητά ως επί το πλείστον.
Μέρος αυτών των ποσών αναδιανεμήθηκε, σε ευρωβουλευτές και βοηθούς βουλευτών μεταξύ 2018 και 2022. Το Κατάρ ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος «πελάτης» της οργάνωσης, της οποίας παραδέχεται ότι ηγήθηκε. Το Μαρόκο είχε πληρώσει τουλάχιστον 180.000 ευρώ σε μετρητά (πέρα από τα δώρα και τα ταξίδια) και η Μαυριτανία 200.000 ευρώ μόνο στους δύο «συνεργάτες» Παντσέρι και Τζόρτζι».
H εφημερίδα προσθέτει ότι «ο πρώην ευρωβουλευτής εξαπολύει βαριές κατηγορίες σε βάρος του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλλα–τον οποίο είχε ήδη «κατηγορήσει» από την πρώτη του ανάκριση μετά τη σύλληψή του– αλλά και κατά των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο, Εύας Καϊλή και Λάρα Κόμι. Το όνομα της Ιταλίδας ευρωβουλευτή από το Forza Italia (συντηρητική δεξιά, από την ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), που δεν εξελέγη το 2019 αλλά αντικατέστησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον Νοέμβριο του 2022, εμφανίζεται συγκεκριμένα για πρώτη φορά σε αυτόν τον φάκελο».
«Ο Αντόνιο Παντσέρι δηλώνει ότι έχει δώσει δώρα ή χρήματα σε δύο βοηθούς και πολιτικούς συμβούλους της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (S&D)» συμπληρώνει η Soir.
Παντσέρι: «Κεντρικός ο ρόλος του Τζόρτζι»
Επίσης, επισημαίνεται ότι «ο Αντόνιο Παντσέρι επιβεβαιώνει ένα πράγμα στις δύο ανακρίσεις, το περιεχόμενο των οποίων περιήλθε σε γνώση της Soir: τον κεντρικό ρόλο –λέει– του Φραντσέσκο Τζόρτζι. Για τον κοινοβουλευτικό του βοηθό όταν ήταν ευρωβουλευτής, ο Παντσέρι λέει ότι ήταν άπληστος για χρήματα, μετρητά, αν ήταν δυνατόν, ότι ήταν σε όλες τις συναντήσεις (ή σχεδόν), σε όλα τα ταξίδια. Ο νεαρός Ιταλός, σύντροφος της Εύας Καϊλή, είχε παραδεχτεί στον ανακριτή λίγο μετά τη σύλληψή του ότι ήταν ο «διαχειριστής του ταμείου» της εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που επιβεβαιώνει πολύ συχνά ο Πάντζερι».
Η εφημερίδα προσθέτει επίσης ότι σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι, μετά το 2019 και την αποχώρησή του από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε λάβει το ρόλο του «μαέστρου».«Το καθήκον του Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν να κάνει την εσωτερική διαχείριση και να βοηθήσει τους βουλευτές και τους μη κοινοβουλευτικούς να παρέμβουν. Όσο για μένα, ήταν μια εξωτερική ενέργεια γιατί δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω στις συναντήσεις», φέρεται να έχει πει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής.
Η φερόμενη συνάντηση της Καϊλή με τον πρόεδρο της FIFA για την προώθηση των συμφερόντων του Κατάρ
Σχετικά με την Εύα Καϊλή , η Soir αναφέρει ότι «η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του S&D φέρεται να έμεινε, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Αντόνιο Παντσέρι, για μια εβδομάδα το 2017 ή το 2018 μαζί με τον ίδιο και τον Τζόρτζι σε ένα από τα πολυτελή δωμάτια του πιο λουσάτου ξενοδοχείου του Μαρόκου,του Mamounia, στο Μαρακές με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Αμπντεραχίμ Ατμούν.
Σύμφωνα με τις ίδιες ομολογίες του Παντσέρι, είχε αποφασιστεί από τον Αλ Μαρί σε συνάντηση στη Ντόχα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019, να στηρίξει την ευρωπαϊκή εκστρατεία της Εύας Καϊλή –η ψηφοφορία έγινε στις 26 Μαΐου στην Ελλάδα– μέχρι έως 250.000 ευρώ. Ελπίζοντας να μπορέσει να προσφέρει αργότερα μια υπηρεσία στους ευεργέτες της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα είχε συμμετάσχει στους βουλευτές της αντιπροσωπείας της Βουλής για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο.
Επίσης, σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να παρέμβει στον Εμμανουέλ Μακρόν ώστε να ενθαρρύνει το ευρωπαϊκό σχέδιο απαλλαγής από τη βίζα του Κατάρ για είσοδο στη ζώνη Σένγκεν. . «Δεν ξέρω αν το έκανε», παραδέχεται ο κ. Παντζέρι μπροστά στο μικρόφωνο και την κάμερα των ανακριτών.
Τέλος, σύμφωνα με τις υποκλοπές επικοινωνιών της κυρίας Καϊλή από τη φυλακή Χάρεν, είχε ζητήσει από έναν από τους συγγενείς της να συλλέξουν ένα κινητό τηλέφωνο και USB που ήταν αποθηκευμένα σε μια από τις κατοικίες της. Ένας από τους λόγους της πρόσφατης παράτασης της κράτησης του πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Οι συνήγοροί της, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αρνήθηκαν να σχολιάσουν».