Επικίνδυνη η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Επικίνδυνη χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς μιλώντας σήμερα (19/03) σε γερμανικό ραδιόφωνο.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε δηλώσεις του εν όψει της σημερινής (19/03) Συνόδου Κορυφής προειδοποίησε πως η Αθήνα χρειάζεται τάχιστα δύο έως τρία δισεκατομμύρια ευρώ για τις άμεσες ανάγκες της και υπογράμμισε ότι η Σύνοδος πρέπει να καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της Αθήνας.

Ο χρόνος τελειώνει“, σημείωσε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να καταβάλει επιπρόσθετες πληρωμές, καθώς «οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται χρήματα»“.

«Οι συνομιλίες μεταξύ των “θεσμών”, της πρώην τρόικα, με την ελληνική κυβέρνηση, δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Η ετοιμότητα για συνεργασία με την ελληνική  κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει καλύτερη. Η Ελλάδα είναι οικονομικά στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας άμεσων οφειλών που πρέπει να καταβληθούν», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο κρατικό ραδιόφωνο «Deutschlandfunk».

Καταλήγοντας ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «για αυτό θα ήταν καλό να εκπληρώσει τώρα επιτέλους η Ελλάδα τις υποχρεώσεις. στις οποίες έχει δεσμευτεί και τότε θα εισρεύσει ξανά χρήμα από τους εταίρους» και εξέφρασε την ανησυχία του που οι συνομιλίες των θεσμών, της πρώην τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, «κινούνται με ρυθμούς χελώνας».

Σουλτς