Δεν αναμένεται λύση για την Ελλάδα σήμερα ή τη Δευτέρα

Χαμηλών προσδοκιών αναμένεται να είναι η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα (23/03) όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το πρωί στο Γερμανικό Κοινοβούλιο. “Κανείς δεν θα πρέπει να αναμένει λύση από την σημερινή συνεδρίαση και από την συνάντηση της Δευτέρας” τόνισε η κ. Μέρκελ ενώ εξέφρασε την ανυπομονησία της να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Λίγο πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι “έχω προσκαλέσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο τη Δευτέρα (23/03) και ανυπομονώ για την επίσκεψή του. Θα έχουμε χρόνο να συνομιλήσουμε με λεπτομέρειες και πιθανότατα να διαφωνήσουμε». Η κυρία Μέρκελ υποστήριξε πως η λύση στα ελληνικά προβλήματα μπορεί να βασιστεί μόνο στις συμφωνίες του Eurogroup, ενώ σημείωσε ότι εάν το ευρώ καταρρεύσει, θα διαλυθεί η Ευρώπη.

Αναφερόμενη στην κρίση χρέους στην Ευρωζώνη δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί επομένως όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να εντείνουν τις προσπάθειές τους.

«Δείξαμε τι μπορούμε να πετύχουμε με αποφασιστική δράση και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει την κρίση σε βιώσιμη βάση μακροπρόθεσμα» υπογράμμισε η κ. Μέρκελ και εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ φέτος.

Aλέξης ΤσίπραςΕΛΛΑΔΑΜέρκελ