Ξεκίνησαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας - Δείτε live

Μετά από ένα τριήμερο σφοδρής αντιπαράθεσης εφ’ όλης της ύλης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αιχμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, πέφτει το απόγευμα στη Βουλή η αυλαία της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με την αντιπρόεδρο του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα να αντικαθιστά τον Γιάνη Βαρουφάκη που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Κούβα. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περίπου στις 4 το απόγευμα με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία, για να γίνει δεκτή πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Σήμερα αναμένεται να μιλήσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης και ο γγ του ΚΕΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χθες μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και επιτίθεται στον Κωστή Χατζηδάκη, διότι υπερασπίζεται τον πρωθυπουργό, ενώ περιλαμβάνεται στη λίστα των παρακολουθούμενων.

Η κυβέρνηση καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για παράταση του έργου «οι αρμοί της εξουσίας» με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα, και χαρακτηρίζει την ΑΔΑΕ προεκλογικό ορμητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καλεί τον πρώην πρωθυπουργό, να επιβεβαιώσει ότι επί ημερών του, δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα.

Δείτε live τις ομιλίες

Βουλήπολιτικήπρόταση δυσπιστίαςσυζήτηση