Δεν υπάρχει κανένα σενάριο περί Grexit διεμήνυσε με συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Tiroler Tages Zeitung ο Πρόεδρος του Euro Working Group, Αυστριακός Τόμας Βίζερ, επιδιώκοντας να θέσει τέλος σε αυτού του είδους τα δημοσιεύματα αλλά και τις δηλώσεις, μία μέρα μετά την σχετικού περιεχομένου δήλωση του συμπατριώτη του υπουργού Οικονομικών Σεμπάστιαν Κουρτς που εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ «είναι ένα σενάριο που δεν αποκλείεται»,
Ο Βίζερ δηλώνει «απολύτως αισιόδοξος» για την πορεία και την επιτυχία των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα, πετώντας την «σπόντα» ότι οι τελευταίες δύο εβδομάδες κύλησαν περισσότερο με «παρασκηνιακές διαβουλεύσεις παρά με σκληρή δουλειά όπως είναι αναγκαίο». Εκτιμά ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έδειξαν ευελιξία, αλλά ανακοίνωσαν πως τα βασικά σημεία του προγράμματος είναι αμετάκλητα, δηλαδή τα σημεία τα οποία αφορούν τη δημοσιονομική σταθερότητα, τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και τη διατήρηση των μέτρων που θα φέρουν την Ελλάδα στον δρόμο μιας εθνικής οικονομίας προσανατολισμένης στις εξαγωγές και στην ισχυρή ανάπτυξη.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν «οι όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα δεν είναι πραγματικά σκληροί, ενόψει της εξασθενημένης οικονομίας της», ο Τόμας Βίζερ υπογράμμισε ότι κανείς πρέπει να βλέπει το έλλειμμα σε αναλογία με το συνολικό πρόβλημα, και η Ελλάδα είχε μια τεράστια ανισορροπία στα δημοσιονομικά ώστε να πρέπει να πετύχει μεγαλύτερο πλεόνασμα από ό,τι η Γερμανία. Προχωρώντας, μάλιστα, περαιτέρω, υποστηρίζει ότι οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεν παρουσίασαν τα προηγούμενα τρία – τέσσερα χρόνια καμία επιτυχία σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ότι αν αυτό είχε συμβεί δεν θα είχε κατρακυλήσει τόσο το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού. «Αλλά αυτό δεν συνέβη στη διάρκεια διακυβέρνησης, ούτε του Παπανδρέου ούτε του Σαμαρά» σημειώνει.
Ο Τόμας Βίζερ είναι της άποψης ότι αν η Ελλάδα επιστρέψει στο δρόμο του προγράμματος, τότε οπωσδήποτε μπορεί να γίνει συζήτηση για το ύψος του απαιτούμενου πλεονάσματος στο προϋπολογισμό. Συμπληρώνει επίσης ότι όλοι συμφωνούν με τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για εξάλειψη της διαφθοράς στην Ελλάδα, για μια δημόσια διοίκηση όπου ο καθένας θα πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν, ωστόσο οι διαφορές αρχίζουν από το πώς αυτά θα εφαρμοστούν, και η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μια σειρά από προτάσεις, οι οποίες, κατά την άποψη του Τόμας Βίζερ, σαφώς δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ως παράδειγμα αναφέρει τις δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί γιατί ένας ο οποίος χρωστά ένα εκατομμύριο ευρώ θα πρέπει να ευνοηθεί με την αποπληρωμή σε εκατό δόσεις και τί έχει να κάνει αυτό με τους απλούς πολίτες, μερικοί από τους οποίους, όπως λέει, θα ήταν ευτυχείς εάν είχαν φορολογικές υποχρεώσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Η συνέντευξη Βίζερ δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την σύντομη, μικρότερη της μίας ώρας, έκτακτη σύνοδο του Euro Working Group, την Τετάρτη το απόγευμα, με θέμα την Ελλάδα η οποία έληξε χωρίς καμία συγκεκριμένη απόφαση. Την σύνοδο φέρεται να είχε ζητήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.