Στο Κρεμλίνο ο Αλέξης Τσίπρας στις 8 Απριλίου

Την απόφαση να βρεθεί στη Μόσχα, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του στο Βερολίνο (23/03), όπου και θα βρεθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, πήρε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με την ημερομηνία να ορίζεται για τις 8 Απριλίου.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από κυβερνητική αντιπροσωπεία, επρόκειτο να μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα στις 9 Μαΐου μαζί άλλους διεθνείς ηγέτες έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν για συμμετοχή στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 70χρονα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Ωστόσο, όμως, φαίνεται πως το Μαξίμου επεδίωξε την επίσπευση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο διαπιστώνοντας τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που δημιουργούνται στη χώρα από ευρωπαϊκής πλευράς. Η Αθήνα άλλωστε μετά τις εκλογές δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή της να διευρύνει τις σχέσεις της με τη ρωσική πλευρά στην προσπάθεια αναζήτησης ισχυρών συμμάχων και εκτός Ευρωζώνης.

Aλέξης ΤσίπραςΠΟΥΤΙΝσυνάντηση