Μοσκοβισί: Συμφωνία στη βάση ελληνικών δεσμεύσεων-Τρία «όχι» για το χρέος

Η επίτευξη συμφωνία σε οποιοδήποτε επίπεδο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής εξαρτάται από την στάση που θα τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση και το κατά πόσο θα δεσμευτεί στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Αυτό διεμήνυσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στο Βερολίνο. Επιπλέον, ο Μοσκοβισί εμφανίστηκε κατηγορηματικός δηλώνοντας ότι το ελληνικό χρέδος δεν μπορεί να «κουρευτεί», δεν μπορεί »ν’αλαφρυνθεί», δεν μπορεί «να εξαλειφθεί».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσκοβισί φέρεται να δήλωσε ότι «η επίτευξη συμφωνίας οποιουδήποτε είδους… εξαρτάται από το εάν γίνουν ισχυρές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης… δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεσμεύσεις ότι θα κάνει αυτό που περιέχεται στη συμφωνία που υπογράψαμε την 20ή Φεβρουαρίου». «Φυσικά θα ήθελα να γίνουν πράγματα, είμαι υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά έναντι όρων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί”, πρόσθεσε ο επίτροπος Μοσκοβισί.

Όσον αφορά στο ελληνικό χρέος ο Μοσκοβισί είπε, σύμφωνα με το Reuters, «το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί – αυτό είναι σαφές. Το χρέος δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Δεν θα υπάρξει κούρεμα, καμία ελάφρυνση του χρέους».  Σημείωσε παράλληλα ότι ο κίνδυνος μετάδοσης για την υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι «πολύ χαμηλότερος» σε σύγκριση με το 2012, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις στις οικονομίες τους.

 

μεταρρυθμίσειςΠιερ Μοσκοβισίσυμφωνίαχρέος