Bild: Υποβαθμίζεται ο Βαρουφάκης - Κυβέρνηση: Κάνει την επιθυμία είδηση

Με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ασχολείται, για άλλη μια φορά, η γερμανική εφημερίδα Bild η οποία στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα ανήρτησε στην θέση του κεντρικού της θέματος άρθρο με το οποίο υποστηρίζει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει χάσει την «εύνοια και την υποστήριξη» του Πρωθυπουργού και σταδιακά υποβαθμίζεται.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, από την οποία απουσίαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης επειδή συμμετέχει σε οικονομικό φόρουμ στο Κόμο της Ιταλίας.

Η Bild αναφέρει ότι «η Αθήνα αγωνίζεται για μια νέα προσέγγιση προκειμένου να διασωθεί από μια επικείμενη χρεοκοπία. Μόνο ένας δεν κάθεται πια στο τραπέζι – και η επιστροφή του είναι αμφισβητούμενη. Επισήμως ο αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών δεν κάθεται στο τραπέζι επειδή βρίσκεται στη λίμνη Κόμο: ωστόσο Έλληνες αναλυτές ερμηνεύουν το γεγονός, σχολιάζοντας ότι έχασε την εύνοια και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Για να το πούμε απλά ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι έτοιμος να καταρρεύσει!» Προσθέτει ότι «οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλο τον Βαρουφάκη μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του, το λούστρο του πολιτικού ροκ σταρ με τη μεγάλη μηχανή, τις ωραίες γυναίκες και το δερμάτινο μπουφάν έφυγε».

Και προχωρεί περαιτέρω, κάνοντας λόγο για «πολιτική ταπείνωση του Γ. Βαρουφάκη που ολοκληρώνεται» και η οποία θα είναι ταυτόχρονα, όπως σημειώνει, «καλό νέο για την υπόλοιπη Ευρώπη και την τρόικα», χρησιμοποιώντας ως απόδειξη το ότι, όπως λέει, ο Αλέξης Τσίπρας «τον απέσυρε» από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών καθώς  «οι ευρωσυνάδελφοι δεν ήθελαν να τού μιλάνε και ο Σλοβάκος συνάδελφός του έκανε αστεία για την ποιότητα της δουλειά του». Η Bild υποστηρίζει ότι τις συζητήσεις «για τα απαιτούμενα βήματα για την ολοκλήρωση της παράτασης βοήθειας στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, έχει στην πραγματικότητα αναλάβει ο 68χρονος Γιάννης Δραγασάκης – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Βαρουφάκης θα επικεντρωθεί περισσότερο στον στρατηγικό σχεδιασμό».

Στο δημοσίευμα της Bild απάντησε η κυβέρνηση με σχόλιο:  «Κάποιοι κάνουν την επιθυμία τους είδηση».«Δεν υπήρξε ποτέ ‘συνάντηση κρίσης’ και ο υπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό. Τα σχόλια δικά σας» καταλήγει. Νωρίτερα, πηγές του Υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχει στο συνέδριο του Κόμο με εντολή του Πρωθυπουργού.

BildΒαρουφάκηςΔραγασάκηςΜαξίμου