Μητσοτάκης: Τα λόγια έγιναν πράξη και στο Ελληνικό -Το είπαμε και το κάνουμε

“Τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάνουμε”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα επίσημα εγκαίνια της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το Ελληνικό “δημιουργεί έναν πολύ σημαντικό συλλογικό πλούτο, καθώς υπολογίζεται ότι θα προσθέσει 2,4 μονάδες στο εθνικό προϊόν, θα εισφέρει στη διάρκεια της ζωής του πάνω από 14 δις στα δημόσια ταμεία, θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπολογίζεται ότι μόνο αυτό μπορεί να φέρει ένα εκατομμύριο πρόσθετους τουρίστες”.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός “η πρωτεύουσα μας στρέφεται επιτέλους προς την θάλασσα αξιοποιώντας τις μοναδικές ακτές και μετασχηματίζοντας το παλιό αεροδρόμιο σε τοπόσημο μίας νέας εποχής”.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αναπτυξιακό και ταυτόχρονα κοινωνικό τον χαρακτήρα του έργου, ενώ αναφέρθηκε και στην “αντοχή της οικονομίας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές τοπίο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση”, σημειώνοντας ότι “παρά τα εμπόδια τα μεγάλα έργα προχωρούν”.
Τόνισε εξάλλου ότι “απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια η πολιτεία υψώνει συνεχώς αναχώματα ανακούφισης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων”.
“Πράγματι, οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται, αντιλαμβάνονται με ωριμότητα ωστόσο το μέγεθος των προκλήσεων και νοιώθουν την κυβέρνηση δίπλα τους, ενώ διαπιστώνουν ότι δεν κάνει βήμα πίσω από το πρόγραμμά της. Ότι είπαμε, το κάνουμε. Και όπως μέχρι τώρα, έτσι και αυτή η παγκόσμια δυσκολία θα μετατραπεί τελικά σε μια εθνική ευκαιρία “, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Το έργο έχει εισέλθει σε πορεία κατασκευής, με τα έργα υποδομής να βρίσκονται σε εξέλιξη, το κτίριο ΑΜΕΑ υπό κατασκευή και τον διαγωνισμό για το αθλητικό κέντρο να είναι σε φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκσκαφές του Marina Tower, του πρώτου πράσινου πύργου κατοικιών που θα χτιστεί στη χώρα μας, ο οποίος θα εκτείνεται σε 50 ορόφους και θα έχει 170 διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου, μέχρι το τέλος του έτους θα δημοσιοποιηθούν μεγάλοι διαγωνισμοί έργων που θα αναπτύξει η Lamda Development στην έκταση του Ελληνικού.

ΕλληνικόΜητσοτάκης