Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα 8,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση έδειξε σήμερα διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με 8,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, αναφέρει πως στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%. Το 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα το κόμμα που θα ψηφίσει, ενώ 4,4% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν θα ψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Όσον αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 35%, ακολουθεί η απάντηση «Κανένας» με 30% και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 16%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, εκτιμά πως πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 38% υποστήριξε ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ιεράρχησαν και το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με το 31% να υποστηρίζει πως είναι η οικονομία, το 26% η ακρίβεια, το 11% η ενεργειακή κρίση και το 8% την εξωτερική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

TσίπραςδημοσκόπησηΜητσοτάκηςΝΔΣΥΡΙΖΑ