Δεν υπάρχουν έριδες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας

Τις εικασίες περί έριδος της Γερμανίας με την Ελλάδα απέρριψε ο Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσυβωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και τόνισε ότι η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε πάντα ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Επισήμανε ότι η ευθύνη για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της Ελλάδας ανήκει στο σύνολο της Ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι η κ. Μέρκελ θα μπορεί να συνεχίσει να δικαιολογεί τον πολιτικό της στόχο, εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Δεν υπάρχει προσωπική έριδα, ούτε αντιμετωπίζουμε το θέμα της Ελλάδας ως διμερές» διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ και, αναφερόμενος σε σημερινή δημοσκόπηση, η οποία δείχνει αρνητική διάθεση της γερμανικής κοινής γνώμης έναντι της Ελλάδας, δήλωσε: «Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε εργάζονται για την ενίσχυση της Ευρωζώνης και για τη διατήρηση της συνοχής της. Στόχος μας παραμένει να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ. Η κ. Μέρκελ το εξηγεί πάντα στην κοινή γνώμη και, αν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε αυτός ο στόχος θα εξακολουθήσει να είναι εξηγήσιμος».

Ζάιμπερτ