Προσλήψεις γιατρών στο Νότιο Αιγαίο

Πρωτοβουλία που διασφαλίζει την κοινωνική θωράκιση των νησιών χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να δώσει χρηματικό κίνητρο σε επικουρικούς γιατρούς ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις στις δομές υγείας της περιφέρειας.

Ο Υπουργός Υγείας είχε την Παρασκευή (13/03) συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, με αντικείμενο τη στελέχωση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου με 60 επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι, κατόπιν πρωτοβουλίας της περιφερειακής αρχής, θα λάβουν πέραν του προβλεπόμενου από το νόμο μισθού τους και μηνιαία αποζημίωση 450 ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Κουρουμπλή, ο κ. Χατζημάρκος επεσήμανε ότι, «το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας, που τόσα χρόνια στερούνται οι νησιώτες μας, σαν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, τους παρέχεται μέσα από την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, Ηλίας Καματερός, Νίκος Μανιός, Νίκος Συρμαλέντιος και Αντώνης Συρίγος, ενώ τον κ. Χατζημάρκο συνόδευσαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θωμάς Σωτρίλλης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας Νικόλαος Καραμαρίτης.

επικουρικοί γιατροίΚουρουμπλήςΝότια ΑιγαίοπροσλήψειςΧατζημάρκος