Γιούνκερ, Σουλτς και Γλέζο βλέπει ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλον Γιούνκερ συναντάται, νωρίς το πρωί, στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συναντήσει και τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο.

Ο κ. Γιούνκερ είχε προαναγγείλει, σχεδόν από την περασμένη εβδομάδα, την συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και είχε διευκρινίσει ότι δεν ήθελε να γίνει πριν την ολοκλήρωση του Eurogroup της Δευτέρας για να μην υπάρχουν «παράλληλες συνομιλίες». Όπως είχε δηλώσει, τότε, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Αθήνα. Είχε επίσης δηλώσει κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα «δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ» χαρακτηρίζοντας ένα ενδεχόμενο Grexit ως πρόβλημα με σοβαρές συνέπειες και για την ΕΕ από την άποψη της φήμης και της διεθνούς επιρροής της.

Την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία. Τσίπρας και Γκουρία υπέγραψαν συμφωνία η οποία προβλέπει ότι ο ΟΟΣΑ θα δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από αυτές που αποτελούν προτεραιότητα.

 

 

Aλέξης ΤσίπραςΓιουνκέρΓλέζοςΣουλτς