Νέα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Σβίγκου - Αναπληρωτής ο Γιώργος Βασιλειάδης

Νέα γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής  του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε η Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτής ο Γιώργος Βασιλειάδης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 77%.

Με την καταμέτρηση για την εκλογή Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, καθώς επίσης και για τη νέα Πολιτική Γραμματεία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ψηφοφορία οι 228 τάχθηκαν υπέρ της πρότασης Τσίπρα, για Σβίγγου και Βασιλειάδη, ενώ βρέθηκαν 70 λευκά, 1 κατά και ένα άκυρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα λευκά-κατά συμπεριλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία της Ομπρέλας αλλά και της πλευράς του Παύλου Πολάκη.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τις τοποθετήσεις του απερχόμενου Γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλου, καθώς και της Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, που αποτελούν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση της Γραμματέα και του αναπληρωτή Γραμματέα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα αριθμεί συνολικά 41 μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ex officio ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο αναπληρωτής γραμματέας.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι κανένας δεν είναι ο «αυθεντικός εκφραστής» των 172.000 μελών απαντώντας μεταξύ άλλων στην ερώτηση του Παύλου Πολάκη πως η Ράνια Σβίγγου δεν ανήκει στην πλειοψηφία των προεδρικών, ενώ υπογράμμισε ότι ο εκφραστής των απόψεων και των προτάσεων του είναι μόνο ο ίδιος.

«Η πρόταση του προέδρου αποτελεί τιμή και ευθύνη», είχε δηλώσει η Ράνια Σβίγκου κατά την ομιλία της με την οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι η επόμενη γραμματέας του κόμματος.

Από την πλευρά του, κατά την ομιλία του, ο Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλάει μεγάλη ιστορία, και μαζί κουβαλάει το όραμα και την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο».

αναπληρωτής γραμματέαςΓραμματέαςΣΥΡΙΖΑ