Έφτασε στο Φανάρι ο Κ. Μητσοτάκης - Το μεσημέρι το γεύμα με τον Ερντογάν

Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη έφτασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Σε μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλα τα μέτωπα του πολέμου.

«Η βία και ο πόλεμος όχι μόνο δεν επιλύουν διάφορες, αλλά προκαλούν πόνο και θάνατο και δημιουργούν πολυπλοκότερα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να τερματιστεί αμέσως η εισβολή και ο πόλεμος, να δοθεί νέα ευκαιρία στον διάλογο, που αποτελεί το κατεξοχήν όχημα της ειρήνης.

Στη 1 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το γεύμα και ακολούθως η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα τεθούν τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες υπό το πρίσμα και της ουκρανικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσεκλήθη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, για να συνεορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι και επ’ ευκαιρία αυτής της μετάβασης έλαβε την πρόσκληση από τον Ταγίπ Ερντογάν σε γεύμα, πρόσκληση την οποία και αποδέχθηκε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

Στις 11:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Τουρκίας στην προεδρική κατοικία.

Στις 16:15 (ώρα Ελλάδος) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

 

Kυριάκος ΜητσοτάκηςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνσυνάντησηΦανάρι