Με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας όλων για να μπει τέλος στο φαινόμενο της οπαδικής βίας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων μέτρων, ξεκίνησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.
Εισηγούμενος τις υπό ψήφιση διατάξεις, ο κ.Αυγενάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην επαναφορά του ιδιώνυμου για ποινικά αδικήματα που αφορούν την αθλητική βία,αλλά και στην αυστηροποίηση του πλαισίου που αφορά την αδειοδότηση, τη λειτουργία και τον έλεγχο των λεσχών φιλάθλων.
Στην εκτίμηση ότι οι οπαδοί θα διοχετευτούν σε άλλες συλλογικότητες που θα λειτουργούν όχι με την ομπρέλα της λέσχης,αλλά θα είναι στην ίδια λογική και δράση, προχώρησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου.Πρότεινε δε, τη σύσταση Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας.
«Τα μέτρα που φέρνετε είναι αποσπασματικά και πολύ φοβάμαι ότι θα αποδειχθούν και αναποτελεσματικά»,ανέφερε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ,ανέφερε ότι «η διαφήμιση της αυστηροποίησης του πλαισίου από την κυβέρνηση που εμφανίζεται ως πανάκεια,είναι μια δοκιμασμένη συνταγή που δεν λύνει το πρόβλημα».
Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας, πρότεινε να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο που θα επιτρέπει και στους σεκιουριτάδες να διενεργούν σωματικούς ελέγχους στα γήπεδα.
Η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25, παρατήρησε ότι «όσο και να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο, το πρόβλημα της βίας θα παραμείνει,αφού δεν εφαρμόζονται πολιτικές για την καταπολέμηση των αιτίων που την υποθάλπουν».