Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος για το ΚΙΝΑΛ - Προβληματίζουν πανδημία και οικονομία

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ (πρόθεση ψήφου) βρίσκεται στις 9,5 μονάδες, ενώ μεγάλη άνοδο καταγράφει το ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα, προβληματισμό προκαλούν η πορεία της οικονομίας και η διαχείριση της πανδημίας.

Στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα «Αν θα είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τί θα ψηφίζατε», το 29,1% αναφέρει τη Νέα Δημοκρατία, το 19,6% υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, 15 % το ΚΙΝΑΛ, 4,4% το ΚΚΕ, 4,1% η Ελληνική Λύση και 3,3% το ΜέΡΑ25.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,5% με το ποσοστό των αναποφάσιστων να βρίσκεται στο 8,3%.

 

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 18,5%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 5% και 4,1% το ΜέΡΑ25.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κ. Μητσοτάκης με 36%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%.

 

Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί πως βαδίζουμε στον λάθος δρόμο, ποσοστό ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

 

Στην ερώτηση ποια είναι η εντύπωσή σας για το έργο της κυβέρνησης συνολικά, καθώς και για την αξιωματική αντιπολίτευση, το 40% των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη για την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ευχαριστημένο με την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται το 16%

«Ισοπαλία» συναντάμε σε όσους δεν συμφωνούν ούτε διαφωνούν, με το 6% να μοιράζεται και στα δύο στρατόπεδα.

Αρνητική είναι η αξιολόγηση κατά 54% για τη Νέα Δημοκρατία και κατά 76% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παράλληλα, το 44% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 21% τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι «δείκτης δυσαρέσκειας» για τον πρωθυπουργό βρίσκεται στο 52% και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 72%

 

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται και η άποψη των πολιτών σχετικά με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Το 31% έχει θετική γνώμη, η πλειονότητα όμως των ερωτηθέντων, που αγγίζει το 56%, έχει αρνητική.

 

 

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις και το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία, το 61% των Ελλήνων μάλλον διαφωνεί με όσα βλέπει να συμβαίνουν, και το 27%, μάλλον συμφωνεί.

 

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην προσωπική ζωή είναι ένα κεφάλαιο της έρευνας που δείχνει πώς αισθάνονται οι πολίτες.

Ως προς την ψυχολογική διάσταση της πανδημίας, το 76% δηλώνει ότι έχει κουραστεί αλλά αντέχει και το 22% ότι έχει κουραστεί πολύ και δεν αντέχει άλλο.

Από αυτούς που έχουν κουραστεί αλλά αντέχουν το 83% είναι υπέρ των εμβολίων.

 

 

 

Metron AnalysisακρίβειαδημοσκόπησηΚΙΝΑΛΚορωνοιόςΝΔπρόθεση ψήφουΣΥΡΙΖΑ