Δημοσκόπηση ΑLCO: Η πρόθεση ψήφου μετά την εκλογή Ανδρουλάκη - Ποια η γνώμη των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας

Τις τάσεις που διαμορφώνονται στους πολίτες αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, μετά τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και την ανάδειξη  του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Alco.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να ενισχύεται μετά και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία, καθώς καταγράφει ποσοστό 13,6% έναντι 9,7% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Απώλειες καταγράφουν και τα δυο μεγάλα κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 2,5% και τη ΝΔ 0,7%. Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 11,5 μονάδες.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 32,6% (από 33,3%), ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,1% (από 23,6%), το ΚΙΝΑΛ με 13,6% (από 9,7%), το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Απαισιοδοξία για το 2022 εκφράζει το 41%, με την ανησυχία για την πανδημία να φτάνει στο 47% και να ακολουθούν με 40% τα θέματα της οικονομίας.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει διαφορά 15 μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα (38-23% αντιστοίχως), ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει 33%.

Στο ερώτημα αν η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη βοηθάει το Κίνημα Αλλαγής να αυξήσει τα ποσοστά του, το 56% απαντάει θετικά.

 

ΚΙΝΑΛΝΔΠανδημίαπρόθεση ψήφουΣΥΡΙΖΑ