Προειδοποιεί ο γερμανός ΥΠΕΞ

Ο γερμανός Υπουργός εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ προειδοποιεί για τις πιθανές συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ υπογραμμίζει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι εκτός οικονομίας, οι οποίοι επιτάσσουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε στην σημερινή (5/3) “Handelsblatt“: “Θα ήταν μια τεράστια απώλεια γοήτρου, αν η Ευρώπη με την οικονομική της δύναμη και την πολιτική εμπειρία της στους συμβιβασμούς δεν καταφέρει να συνοδεύσει επιτυχώς ένα κράτος- μέλος της στον δρόμο προς την οικονομική και δημοσιονομική εξυγίανση”. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η ελληνική Κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες και πρόσθεσε ότι είναι στο χέρι της να δείξει “πως είναι σοβαρή

Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας κατέστησε σαφές ότι είναι απαραίτητη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ ανέφερε ότι οι ευρω-χώρες έχουν συμφωνήσει να επεκταθεί το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. Ωστόσο, πρέπει πρώτα η νέα Κυβέρνηση της χώρας να συγκεκριμενοποιήσει και να εφαρμόσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων.

 

ΕΛΛΑΔΑΕυρωζώνηΥΠΕΞΦρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ