Δημοσκόπηση MRB: Διψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, στο 11% το ΚΙΝΑΛ - Ντέρμπι μεταξύ Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Παπανδρέου

Μεγάλο «ντέρμπι» μεταξύ των τριών από τους έξι υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, το οποίο για πρώτη φόρα φτάνει σε διψήφιο ποσοστό, αλλά και διψήφια διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους θεωρείτε καταλληλότερο για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ και θα ψηφίσετε στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος;», όσοι δηλώνουν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ σήμερα, απάντησαν ότι θα ψηφίσουν:

Ανδρέα Λοβέρδο 30,3%
Νίκο Ανδρουλάκη 29, 5%
Γιώργο Παπανδρέου 27,9%
Χάρη Καστανίδη 7,3%
Παύλο Γερουλάνο 2,2%
Παύλο Χρηστίδη 1,4%
Κανένα- δεν ξέρω – δεν απαντώ 1,3%.

Στην ίδια ερώτηση, αλλά στο σύνολο των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι σίγουρα/μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν, τα αντίστοιχα ποσοστά για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είναι:

Ανδρέα Λοβέρδο 26,9%
Νίκο Ανδρουλάκη 21, 6%
Γιώργο Παπανδρέου 23,4%
Χάρη Καστανίδη 6%
Παύλο Γερουλάνο 6,1%
Παύλο Χρηστίδη 6,2 %
Κανένα- Δεν ξέρω – δεν απαντώ 9,8%.

Στην ίδια δημοσκόπηση προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη μάχη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ανάλογα με τα ζευγάρια που θα φθάσουν σε αυτόν.

Λοβέρδος – Παπανδρέου

Στην περίπτωση που φτάσουν οι δυο τους στον β’ γύρο, ο Α. Λοβέρδος συγκεντρώνει 46,8% έναντι 29,5% του Γ. Παπανδρέου, εύρημα που προκύπτει από ερωτήσεις σε όσους δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν.

Λοβέρδος – Ανδρουλάκης

Στο ίδιο κοινό, στο δίδυμο Λοβέρδου-Ανδρουλάκη, ο Α. Λοβέρδος συγκεντρώνει 41,6% έναντι 40% του Ν. Ανδρουλάκη.

Στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ, σε περίπτωση που φτάσουν στον β’ γύρο Ανδρουλάκης – Παπανδρέου, ο πρώτος συγκεντρώνει 57,8%, έναντι 37,6% του πρώην πρωθυπουργού.

Στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ, επίσης, ανάμεσα σε Ανδρουλάκη και Λοβέρδο, ο πρώτος κερδίζει με 44,9%, έναντι 42,1% του Α. Λοβέρδου.

Στο δίπολο Λοβέρδος – Παπανδρέου, νικητής εμφανίζεται ο πρώτος με 49,3%, έναντι 39,7% του Γ. Παπανδρέου.

 

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα 9,8 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο αποτυπώνεται και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, με την οποία η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 11,6% (38,2% έναντι 26,6%). Το ΚΙΝΑΛ για πρώτη φορά περνά σε διψήφιο νούμερο με 11%, και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση 5,1% και ΜέΡΑ25 με 4,4%.

δημοσκόπηση MRBΚΙΝΑΛΝΔπρόθεση ψήφουΣΥΡΙΖΑ