Στις προκλητικές δηλώσεις του για το Πολυτεχνείο, επανήλθε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επιμένοντας πως δεν υπήρχαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου.
«Επιμένω ότι δεν υπήρχαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου. Σήμερα μάλιστα ανέβασα και τη Wikipedia που έχει ακριβώς καταγεγραμμένους όλους τους νεκρούς εκείνης της περιόδου που είναι όλοι γύρω γύρω από το Πολυτεχνείο, όπως και σε μεγάλη απόσταση. Υπάρχει και σχετική μελέτη του Καλαβρυτάκη, που λέει ότι δεν υπήρχε νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο. Τι να κάνουμε; Να αλλάξουμε την ιστορία;», δήλωσε μιλώντας ανήμερα της ιστορικής για τη Δημοκρατία επετείου, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Ο ίδιος έκλεισε έτσι το μάτι στους αρνητές των νεκρών του Πολυτεχνείου (επισήμως 23 οι νεκροί), λέγοντας ότι δεν υπήρχαν νεκροί εντός του χώρου του Πολυτεχνείου αλλά… εκτός, στους γύρω δρόμους!
Είναι μία άποψη που διαχρονικά προσπαθεί να στηρίξει με έμμεσο τρόπο, τους ακροδεξιούς υποστηρικτές και οπαδούς της χούντας, λες και οι νεκροί εκτός του χώρου των γεγονότων, διαφέρουν από τους νεκρούς εντός.
Ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης, εάν αυτές οι δηλώσεις του προκαλούν διχασμό, απάντησε ότι «είδαμε χθες τι έγινε στο Πολυτεχνείο. Αναφερόμενος στις εντάσεις νωρίς το μεσημέρι στον χώρο του Πολυτεχνείου, καθώς η μεγαλειώδης πορεία το απόγευμα έγινε και ολοκληρώθηκε ομαλά.
Διχασμό προκαλώ εγώ;». Πρόσθεσε δε ότι το σημαντικό είναι ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια συλλογική έκφραση για ελευθερία και καλώς τιμάται. «Όλα αυτά όμως που είδαμε χθες ήταν απαράδεκτα. Πρώτα από όλα εντελώς απαράδεκτο είναι αυτό που έγινε με τον κ. Μανιό, το οποίο είναι ντροπιαστικό, χυδαίο, αδιανόητο», επισήμανε.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., αυτή τη φορά, για την ανακοίνωση που εξέδωσε προκειμένου να καταδικάσει την επίθεση σε βάρος του κ. Μανιού τονίζοντας ότι είχε κενά. «Θα έπρεπε να έχει και μια συγγνώμη που εδώ και δεκαετίες χαϊδεύει αυτόν τον χώρο των λερωμένων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι μετά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το μνημόνιο που πέρασε ο Τσίπρας, έχουν στραφεί κι εναντίον του Τσίπρα προσωπικά και του ΣΥΡΙΖΑ κι έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν τον κ. Μανιό. Και το δεύτερο που θα έπρεπε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την ίδια ένταση που σωστά καταδίκασε τις βιαιοπραγίες του κ. Μανιού, θα έπρεπε να καταδικάσει την εικόνα του στεφανιού της Βουλής των Ελλήνων που ήταν πεταμένο στο δρόμο και τον προπηλακισμό κατά της αντιπροσωπείας της Βουλής που δεν τους άφησαν αυτοί οι κύριοι να καταθέσουν στεφάνι. Στην ελληνική δημοκρατία δεν μπορούν να καταθέτουν στεφάνι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, αλλά δια της βίας κάποιοι που αυτόκλητα μόνοι τους ορίζουν τον εαυτό τους ως εκπροσώπους του ελληνικού λαού», κατέληξε.