Εμμένει στην σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα

Εμμένει στη σκληρή του στάση έναντι της Ελλάδας ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας σε γερμανική εφημερίδα ότι το βάρος της ευθύνης για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του προγράμματος.

Ο κ. Σόιμπλε επέκρινε επίσης τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη ιδιαίτερα για τα περί «δημιουργικής ασάφειας». «Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

«To πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους όρους, εξαρτάται από την Αθήνα» ανέφερε. Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ανακοίνωσης του Eurogroup ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι «όταν ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών δηλώσει ότι η συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα είναι ασαφής, το κάνει ενώ γνωρίζει ότι αυτό δεν στέκει» και κατέληξε λέγοντας ότι «από τη δική μου οπτική, η ανακοίνωση είναι απολύτως σαφής».

ΕΛΛΑΔΑΣόιμπλε