Κοντά σε πόρισμα η Επιτροπή Βιοηθικής για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Τι θα προβλέπει

Σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, αναμένεται να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών πολιτών και επαγγελματικών ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr,  το Μέγαρο Μαξίμου έχει ζητήσει από την Επιτροπή Βιοηθικής, που γνωμοδοτεί λαμβάνοντα υπόψιν ηθικά και συνταγματικά θέματα, να γνωμοδοτήσει και  για το εάν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους σε μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πόρισμα θα γνωμοδοτήσει θετικά και θα προτείνει πράγματι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς, οπότε εκείνο που μένει να φανεί είναι εάν θα γίνει κάτι ανάλογο και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως για παράδειγμα στους εκπαιδευτικούς, το διάστημα πριν από τη νέα σχολική χρονιά.

Τις τελικές αποφάσεις για το κατά πόσον και για ποιους τελικά θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα τις λάβει πάντως η κυβέρνηση, αφότου μελετηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής στο Μέγαρο Μαξίμου και εκτιμηθεί κάθε παράμετρος του σοβαρού αυτού ζητήματος, που προέκυψε στην Ελλάδα, από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

 

αποφάσεις κυβέρνησηςΕπιτροπή ΒιοηθικήςΜέγαρο Μαξίμουπόρισμα επιτροπήςυποχρεωτικός εμβολιασμός