Προς ψήφιση οδεύει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια τέκνων με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να καταθέτει στοιχεία για τη γονική μέριμνα και τη διαμεσολάβηση στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να απαντά στην κριτική της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία θα καταψηφίσει εάν δεν αφαιρεθεί η λέξη «εξίσου» από την άσκηση γονικής μέριμνας.
«Προσωπικά βιώματα έχουμε όλοι και προφανώς δεν εμπεριείχε οποιαδήποτε μομφή η δική μου τοποθέτηση, απέναντι στα όσα ενδεχομένως η ίδια μας προβάλει ως δικές της αντιστάσεις», ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας και επεσήμανε ότι σέβεται τις διαφορετικές απόψεις και την πολιτική πορεία της κυρίας Γιαννάκου.
«Το γεγονός ότι όλοι μας σε ένα γενικότερο οικογενειακό ή κοινωνικό περίγυρο γινόμαστε δέκτες τέτοιου είδους καταστάσεων, νομίζω ότι είναι μια πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν επιδέχεται άλλου είδους ανάγνωση», είπε.
«Η κοινωνία και η επιστημονική κοινότητα είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο», υποστήριξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, εκτιμώντας πως το νομοσχέδιο θα πυροδοτήσει αντιδράσεις.
«Δυστυχώς τα νομοσχέδιο δεν καταφέρνει να μείνει στο συμφέρον του παιδιού, όπως οφείλει να είναι το οικογενειακό δίκαιο», είπε από το ΚΙΝΑΛ η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ το ΚΚΕ κατέθεσε τρεις τροπολογίες που ρυθμίζουν θέματα οικονομικής στήριξης των διαζευγμένων γονέων, συναινετικού διαζυγίου και απάλειψης των διατάξεων για την ιδιωτική διαμεσολάβηση.
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αποδεικνύει ότι δεν διστάζει να φέρει σε δημόσιο διάλογο θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και να προτείνει στην εθνική αντιπροσωπεία ρεαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας.