Μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί, βεβαιώνει ο Κικίλιας

Δεν θα προτρέξω ανακοινώνοντας ημερομηνίες δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σήμερα Δευτέρα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε είναι πιθανό ένα νέο άνοιγμα ενώ επεσήμανε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

«Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ενώ επισήμανε πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή επιστημόνων.

Προτεραιότητα μας είναι η δημοσιά υγεία, τόνισε ο κος Κικίλιας, τονίζοντας ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Υγείας σχολίασε πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών και επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν.

Όπως εξήγησε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας επί παραδείγματι, σε ό, τι αφορά το θέμα των σχολείων για την Γ Λυκείου, τίθεται το θέμα των Πανελλαδικών, και οι μαθητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ώστε να γίνουν οι εξετάσεις κανονικά, στο μοτίβο που έγιναν και πέρσι.

Παράλληλα, πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του λιανεμπορίου, επισήμανε.

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων, ο υπουργός Υγείας βεβαίωσε πως εντός Απριλίου θα έχουν γίνει 1, 5 εκατομμύριο εμβολιασμοί, ενώ όπως είπε έως το τέλος Μαΐου, θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών.

 

ΑπρίλιοςεμβολιασμοίημερομηνίεςΚικίλιαςνοσοκομεία