Προβλήματα στον αμυντικό εξοπλισμό

Το ξεσκόνισμα όλων των συμβάσεων που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προμήθειες που έχει συνάψει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. Μιλώντας στο MEGA, είπε χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να ξαναδιαβάσουμε αναλυτικά τις ουρές όλων αυτών των συμβάσεων, καθώς σε αυτές τις υποθέσεις κρύβονται δισεκατομμύρια».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι δόθηκε εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος 11 καινούργια ελικόπτερα NH-90 που παρελήφθησαν πρόσφατα, γιατί παρουσίασαν μικροπροβλήματα. «Είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων των ΝΗ-90 που παραλαμβάνουμε από το 2009 και μετά, τα οποία έχουν πολλά προβλήματα στην κατασκευή και έχουν δοθεί πάρα πολλά χρήματα για την αγορά αυτών των ελικοπτέρων» τόνισε, ενώ σημείωσε πως θα αρχίσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία, γιατί απομένει να παραλάβουμε ακόμα εννέα σκάφη. «Ήδη έχουμε πληρώσει 590 εκατομμύρια και απομένουν να καταβάλουμε αλλά 110», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην κατάθεση της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις της Αθήνας προς τους θεσμούς, ο κ. Ήσυχος δήλωσε ότι προχωράει κανονικά η εκπλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

 

εξοπλιστικάΗσυχοςσυμβάσεις