Δημοσκόπηση PULSE: Ισχυρό προβάδισμα για ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη-Θετικοί οι πολίτες απέναντι στο εμβόλιο

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του  ΣΚΑΪ, ισχυρό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι πολίτες εκφράζουν την άποψή τους για εμβόλια και ελληνοτουρκικά.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες, συγκεντρώνοντας 37%, έναντι 22% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Στο 7% το άλλο κόμμα, στο 13,5% η «γκρίζα ζώνη».

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 16 μονάδων. Στο 7,5% το ΚΙΝΑΛ, στο 6,5% το ΚΚΕ, το 4,5% η Ελληνική Λύση, στο 3% το ΜέΡΑ25, στο 7,5% άλλο κόμμα, στο 9% οι αναποφάσιστοι.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, έναντι 24% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, διαφορά δηλαδή 20 ποσοστιαίων μονάδων.

Απαισιοδοξία για αποτελεσματικότητα διερευνητικών συνομιλιών

Η συντριπτική πλειοψηφία (76%)  εκτιμά πως δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ενώ το 17% θεωρεί πως θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Το 59% έχει την προσδοκία ότι η εκλογή του Τζο Μπάιντεν θα έχει θετική επίδραση στα ελληνοτουρκικά, ενώ το 33% εκτιμά πως δεν θα αλλάξει κάτι στην κατάσταση των πραγμάτων.

Η γνώμη των πολιτών για τους περιορισμούς

Το 55% θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση στο άνοιγμα και άλλων περιορισμών, ενώ το 39% θέλει να παραμείνουν τα αυστηρά μέτρα. Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα στοιχεία της δημοσκόπησης αφορούν στην περίοδο πριν τις επιδημιολογικές εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων.

 Μεταλλάξεις και εμβόλια

Το 58% απαντά πως ανησυχεί για τις μεταλλάξεις, ενώ το 20% δεν ανησυχεί.

Το 74% απαντά πως θα κάνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό, την ώρα που το 21% απαντά πως δεν θα το κάνει.

Το 63% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο τους πρώτους μήνες, το 22% απαντά πως θα το κάνει αλλά αρκετά αργότερα, ενώ το 11% απαντά πως δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί.

 

Δημοσκόπηση Pulseδιερευνητικές συνομιλίεςεμβόλιαΚορωνοιόςπρόθεση ψήφου