Bild: "Η Γερμανία ευχαριστεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε"

“Η Γερμανία είπε ευχαριστώ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε” είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της λαϊκής γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία φαίνεται να ενστερνίζεται τις απόψεις του γερμανού Υπουργού Οικονομικών σχετικά με την εξάμηνη παράταση του προγράμματος δανεισμού της Ελλάδας.

Να σημειωθεί πως στον υπέρτιτλό της, η εφημερίδα αναγράφει ότι  “επιτέλους κάποιος λέει “όχι” στους χρεοκωπημένους Έλληνες“, ενώ στον υπότιτλό της σημειώνει ότι “η Αθήνα συνεχίζει να εμφανίζεται ανυποχώρητη πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup”.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται και στον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος «δίνει στους Έλληνες ψεύτικες ελπίδες».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για “ένα τεράστιο χαστούκι για τους Έλληνες φαταούλες”, οι οποίοι, όπως υπογραμμίζει, ζητούν βοήθεια, ενώ απορρίπτουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Στη συνέχεια ο συντάκτης γράφει: “Δώρα δισεκατομμυρίων για τον ελληνικό λαό – και να τα πληρώσουμε εμείς αυτά. Σε αυτό ο Σόιμπλε δεν συμμετέχει πια. Και για αυτό η Γερμανία λέει: ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ!”.

Κλείνοντας το άρθρο επισημαίνει: “Το Βερολίνο απορρίπτει το αίτημα των Ελλήνων για νέα βοήθεια και οι Βρυξέλλες παρεμβάλλονται, ενώ η ΕΕ δεν έχει καμιά σχέση με τις βοήθειες, καθώς αυτό είναι δουλειά του Eurogroup. Ο Γιούνκερ όλο ανακατεύεται”.

Στην ίδια ‘γραμμή” κινήθηκε και το κανάλι ARD, που μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν να εμπλέκεται στην παράταση του ελληνικού δανειακού προγράμματος, συμπληρώνοντας πως το Eurogroup έχει στην πραγματικότητα την τελευταία λέξη.

Στον αντίποδα, το περιοδικό Spiegel τονίζει πως πρέπει να δοθεί αρωγή στην Ελλάδα, για να μην υπάρξει στην Ευρώπη μία χώρα που θεωρεί πως για όλα φταίνε οι Γερμανοί.

 

 

BildΒόλφγκανγκ Σόιμπλεδανειακό πρόγραμμαΕΛΛΑΔΑευχαριστώ