"Χρυσώνει το χάπι", κατόπιν εορτής η Μέρκελ: "Η Τουρκία πλήττει Ελλάδα & Κύπρο. Καταχωρήθηκε"

Σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στη Μεσόγειο, πλήττουν κυρίως την Ελλάδα και την Κύπρο, παραδέχεται, κατόπιν εορτής, η Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μίλησε για «σειρά προκλητικών ενεργειών» της Τουρκίας στη Μεσόγειο, με επιπτώσεις κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο, επισημαίνοντας ότι αυτές οι ενέργειες ανάγκασαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να προχωρήσει σε επιπλέον καταχωρίσεις στον κατάλογο κυρώσεων.  Καταχωρίσεις ωστόσο, όχι κυρώσεις.

Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μιλήσαμε εκτενώς για τις σχέσεις με την Τουρκία» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια της «Ώρας των Ερωτήσεων» της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
Όπως είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, υπάρχουν τομείς -όπως το μεταναστευτικό- όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί συνεργασία, ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι «υπάρχει μια σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στη νότια Μεσόγειο, από τις οποίες πλήττονται κυρίως η Ελλάδα και η Κύπρος και για αυτό αποφασίσαμε επιπλέον καταχωρίσεις στον κατάλογο», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

 

 

 

ελληνοτουρκικάΜέρκελΜπερνς