Χρ. Σταϊκούρας για προϋπολογισμό 2021: Το υπουργείο Υγείας θα λάβει όσα χρήματα χρειαστεί για την πανδημία

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε σήμερα στη Βουλή ότι το υπουργείο Υγείας θα λάβει όσα χρήματα χρειαστεί για τον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και για το 2021, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει ενισχυθεί με 786 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ από το αποθεματικό εκτός προϋπολογισμού, μέσω εκταμιεύσεων κονδυλίων που γίνονται κάθε εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και απαντώντας στην αντιπολίτευση, ο κ. Σταϊκούρας επικαλέστηκε τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία, όπως σημείωσε ο ίδιος, καταγράφουν ότι η Ελλάδα βελτίωσε κατά έξι θέσεις τη θέση της στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δίνοντας τη δική του απάντηση στο σύνολο των επικρίσεων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής σειρά στοιχείων, έτσι ώστε να μην ακούγονται αερολογίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, και να επιβεβαιώσει ότι η οικονομική εικόνα της Ελλάδας είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών στη μομφή για αναθεώρηση των στοιχείων του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό

Ως προς τη μομφή για αναθεώρηση των στοιχείων από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε τα εξής: «Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Όλοι αναθεωρούν διότι κανένας δεν ξέρει την ένταση και έκταση της υγειονομικής κρίσης. Είναι προφανές ότι άλλαξαν τα στοιχεία γιατί υπήρχε δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν μπορεί να μιλάει για αποτυχία στις προβλέψεις η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δεν έπιασε ούτε μία πρόβλεψη για ανάπτυξη κατά τη διακυβέρνησή της».

Απορρίπτοντας παράλληλα και τις αιτιάσεις περί ανεπαρκών μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της ανεργίας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας, ενώ τόνισε ότι θα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών κάλυψης εισοδήματος χαμηλόμισθων στην Ε.Ε.

Πανδημίαπροϋπολογισμός 2021υπουργείο ΥγείαςΧρήστος Σταϊκούρας