"Με το αεροπλάνο του, επέστρεψε η Δημοκρατία στην Ελλάδα", το μήνυμα Μητσοτάκη για τον θάνατο του Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν

Συγκίνηση στην διεθνή πολιτική σκηνή, έφερε η είδηση του θανάτου του πρώην Προέδρου της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, που κατέληξε από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού την νύχτα της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ήταν από τους λίγους επί της ουσίας και επί του πρακτέου,  φιλέλληνες πολιτικούς της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Ήταν εκείνος που προώθησε σθεναρά την ένταξη της Ελλάδας, στην ΕΟΚ τότε, ενώ με την πτώση της Χούντας ήταν με το δικό του αεροσκάφος, που επέστρεψε στην Ελλάδα ο προσωπικός του φίλος Κωνσταντίνος Καραμανλής, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατία με τον σχηματισμό δημοκρατικής κυβέρνησης στην  χώρα μας.

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ως εμβληματικός πολιτικός, ήταν γνωστός στην διεθνή πολιτική σκηνή, ακόμη και μόνο με τα αρχικά του VGE, (Valery Giscard d’ Estaing), αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα και κατέληξε από λοίμωξη του αναπνευστικού, συνεπεία της Covid-19.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

“Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας και με τη στήριξη του εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της, Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν”.

Με αυτήν την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του φιλέλληνα, τέως προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν.

Νίκος Δένδιας: Θα τον θυμόμαστε ως έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας

Μήνυμα για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Τwitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα της Γαλλίας και της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Δένδιας. «Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας σε κρίσιμες στιγμές και μεγάλο υποστηρικτή των ευρωπαϊκών αξιών».

 

Covid-19Βαλερί Ζισκάρ Ντ' ΕστένΔένδιαςθάνατοςΚορωνοιόςΜητσοτάκηςσυλλυπητήρια μηνύματα