Με αντι-Navtex απαντούν στην Τουρκία, Ελλάδα & Κύπρος

Στην έκδοση αντι-Navtex προχώρησαν Ελλάδα και Κύπρος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ως απάντηση στην τουρκική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, η αντι-Navtex Ελλάδας και Κύπρου αφορά την ίδια περιοχή ερευνών για την οποία εξέδωσε τη Navtex η Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά την έκδοση της τουρκικής Navtex.

Ελληνικά πολεμικά έσπευσαν στην περιοχή, σχηματίζοντας ένα πλωτό «τείχος» από τη Σαμοθράκη έως τη Ρόδο.

Η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού συγκεκριμένα, εξέδωσε Navtex, με την οποία ακυρώνει την χθεσινή παράνομη τουρκική Navtex και με την οποία καλεί τους ναυτιλλομένους να την αγνοήσουν.

Η ελληνική Navtex αναφέρει ότι η τουρκική Navtex εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό και αναφέρεται σε παράνομες δραστηριότητες σε ελληνική περιοχή. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι μόνο ο υδατογραφικός σταθμός του Ηρακλείου έχει δικαιοδοσία να εκδίδει Navtex στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ αντίστοιχη Νavtex εξέδωσε και η Κύπρος.

Εν τω μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την οποία και ενημέρωσε για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Η κα Μέρκελ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επιτυχία της Ελλάδας αλλά και για τον εποικοδομητικό του ρόλο στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση για την επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες το απόγευμα επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel.

Η κα Μέρκελ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την επιτυχία της Ελλάδας αλλά και για τον εποικοδομητικό του ρόλο στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Μητσοτάκη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία, το μεσημέρι της Τετάρτης,  με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, αλλά και ο συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου ενόψει και της αυριανής επίσκεψης του κ. Αναστασιάδη στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

 

ΑπάντησηΕλληνο-κυπριακή NavtexΜέρκελΜητσοτάκηςΤουρκία