Βουλή: Επιμένει στην αποπομπή Βρούτση ο Τσίπρας για τα voucher

Στο κάδρο της υπόθεσης με τα voucher των επιστημόνων έβαλε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας την αποπομπή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον κ. Βρούτση, οτιδήποτε άλλο είναι απόδειξη συνενοχής» είπε πριν  από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέροντας το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απομάκρυνση του υπουργού Εργασίας με αφορμή το φιάσκο με την τηλεκατάρτιση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και αυτός με τη σειρά του μετά τη Φώφη Γεννηματά για «κομπίνα» προκειμένου να «τα οικονομήσουν μερικοί κολλητοί» της κυβέρνησης.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για φυγομαχία και τόνισε ότι θα ξανακαταθέσει την επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «κάποια στιγμή πρέπει να δώσει απαντήσεις».

Στην κατεύθυνση αυτή κάλεσε τον κ. Βρούτση να απαντήσει στο ερώτημα «αν ήταν δική του η έμπνευση και ο σχεδιασμός ή το έφτιαξε εν γνώση ή και κατ εντολήν του Μαξίμου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί έγιναν «ρεζίλι των σκυλιών» καθώς «αυτοεξευτελιζόμενοι» υπεράσπιζαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης, στηριζόμενοι στο «λιβάνι» και την «ασπίδα» του δημοσιογραφικού κατεστημένου.

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε πως η «απόλυτη αποσιώπηση κάθε κριτικής και αντιπολιτευτικής φωνής των τελευταίων μηνών, δεν ήταν αρκετή για να κρύψει, να συγκαλύψει, ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα, αλλά και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας, στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια: των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών».

TσίπραςVoucherΒουλήΒρούτσης