Άρειος Πάγος: Νόμιμα τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων

Νομίμως εξεδόθησαν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής, αναφέρει σε έγγραφο του προς την Προανακριτική Επιτροπή ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παν.Μπρακουμάτσος, ενώ παράλληλα για τον τρόπο της εξέτασης ο εισαγγελέας αναφέρεται στην πιστή εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης που προβλέπει τις προϋποθέσεις εξέτασης τους.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απόφαση οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε κάθε στάδιο της έρευνας μπορούν να εξετάζονται  με τη χρήσης ηλεκτρονικών ή οπτικοακουστικών  μέσων προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι της προστασίας τους.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, σε ό, τι αφορά αίτημα εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ποιο ζητούσε με παρέμβαση του εισαγγελέα ΑΠ την ανάκληση εκτέλεσης των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων ο ε κ. Μπρακουμάτσος με έγγραφο του ενημερώνει ότι αποκλειστικά αρμόδιοι για το θέμα αυτό είναι τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες Παπαγγελόπουλου.

Κάλυψη στους εξαφανισθέντες μάρτυρες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανεξέλεγκτη πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η κατάθεση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, που αρνήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον των βουλευτών – μελών της προανακριτικής και αναζητούνται.

Μετά την παρέμβαση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας  παρενέβη προσωπικά και επιτέθηκε τόσο κατά του πρωθυπουργού, όσο και κατά του προέδρου της Βουλής καταγγέλλοντας παραβίαση του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

«Με την ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι όσα είπε περί ελέγχου των… αρμών της εξουσίας είχε ήδη επιχειρήσει να τα εφαρμόσει όταν ήταν πρωθυπουργός. Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Aλέξης ΤσίπραςΆρειος Πάγοςβίαιη προσαγωγήΜπακουμάτσοςπροστατευόμενοι μάρτυρεςΣτέλιος ΠέτσαςΣΥΡΙΖΑ