Υπόθεση Διαματάρη: Ο κύκλος των ψεμάτων είναι φαύλος και σε παγιδεύει.

της Αγγελικής Σπανού
Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος με ψευδές βιογραφικό. Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωσή του μιλάμε για υφυπουργό Εξωτερικών μιας κυβέρνησης που επένδυσε πολύ στο αφήγημα της «αριστείας». Και για το λόγο αυτό οι φαντασιώσεις που πούλησε ως πραγματικό παρελθόν ο κ. Αντώνης Διαματάρης, ότι είναι απόφοιτος του Columbia, έχουν πολιτικό κόστος.

Οταν πιάστηκε στα πράσα ο άλλοτε εκδότης ομογενειακής εφημερίδας, με πρωτοβουλία ομογενειακού μέσου ενημέρωσης που του τα είχε φυλαγμένα (τα δικά μας, άλλωστε, δεν θα προλάβαιναν γιατί είναι πολύ απασχολημένα με αυτό που όλοι γνωρίζουμε), κρύφτηκε πίσω από τον ισχυρισμό της «παρερμηνείας». Πήγε να κάνει το μεταπτυχιακό του, λέει, αλλά δεν το τελείωσε λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Οπως όμως συμβαίνει στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, ο κύκλος των ψεμάτων είναι φαύλος και σε παγιδεύει. Ετσι, άρχισε να κυκλοφορεί συνέντευξή του στην «Καθημερινή» το 2017, όπου έλεγε ότι ανέλαβε τον «Εθνικό Κήρυκα» μόλις είχε «τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Columbia».

Διπλά ψεύτης, λοιπόν. Ο μόνος λόγος που στο Μέγαρο Μαξίμου άργησαν να αντιδράσουν είναι -προφανώς- η πεποίθησή τους ότι δεν θα πάρει διαστάσεις η συζήτηση για την απάτη, ότι θα «πέσει» το θέμα με τη βοήθεια των πολλών φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Την έχουν πατήσει κι άλλες κυβερνήσεις έτσι. Μεθάνε με την επικοινωνιακή τους υπεροπλία και κάνουν λάθη μέσα στην μεγαλειώδη αίσθηση της παντοδυναμίας τους. Αλλά όπως συμβαίνει στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, κάποια λάθη τα βρίσκεις μπροστά σου, η αρνητική τους δύναμη λειτουργεί υπόγεια και σωρεύεται την κρίσιμη ώρα με άλλα ανάλογα λάθη που επιχειρήθηκε να καλυφθούν.

Ο 80χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας παραιτήθηκε αλλά πρόλαβε να κάνει ζημιά στην ΝΔ. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Διαματάρη. Αν έλεγε αμέσως ένα «συγνώμη, φεύγω» κάτι θα προσέφερε σ αυτούς που του έδωσαν την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον απόδημο ελληνισμό.

Αλλά και το «συγνώμη» και το «φεύγω» είναι πιο δύσκολα από το να βάλεις ένα ψεματάκι στο βιογραφικό σου, όταν έχεις πάρει τόσες φορές άριστα στην απόκρυψη της αλήθειας. Συμβαίνει στη ζωή, συμβαίνει και στην πολιτική…

πηγή: economico.gr

ΔιαματάρηςΜεταπτυχιακόψέμματα