Οργή Κυμπουρόπουλου εναντίον Βορίδη: «Πάρε πίσω την προσβλητική, μειωτική δήλωση»! (video)

«Η δήλωση αυτή είναι απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί». Με μια οργισμένη ανάρτηση ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στηλιτεύει τα όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης στο πολιτικό “τραπέζι” πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ , για την ενέργεια των κοριτσιών στην Νέα Φιλαδέλφεια, που έκαναν παρέλαση α λα… Monty Pyhton,

Ο κ. Βορίδης μίλησε για “αηδίες” από 16χρονα, διατυπώνοντας μάλιστα αρκετές φορές τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο πρόκειται “για παιδιά” υπονοώντας σαφώς πως η ηλικίας τους ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη.

Δεν ήταν όμως αυτή η αναφορά για την οποία ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αντέδρασε με οργή. Ήταν αυτή η φράση που είπε στον “αέρα”: «Είναι παιδιά, αν είναι, εγώ δεν ξέρω αν είναι παιδιά ή 21 ή είναι 16… Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι 16. Προφανώς η συμπεριφορά των παιδιών αυτών, γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι 2, είναι 16… Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς έτσι; Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουνε. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση.»

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με όσους κατέκριναν τον υπουργό να του καταλογίζουν στοχοποίηση και πως συνέδεσε την αναπηρία με ανικανότητα κατανόησης και επικοινωνίας.

‘Αμεση ήταν η «απάντηση» του ευρωβουλευτή που κάνει λόγο για διαιώνιση στερεοτύπων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ατόμων με κάθε είδους αναπηρία.

Κατακρίνει μάλιστα και τους δημοσιογράφους της εκπομπής που δεν αποδοκίμασαν την “μειωτική αυτή δήλωση“, συμπληρώνοντας πως “σε άλλα κράτη, κάτι αντίστοιχο θα άγγιζε τα όρια του hate speech“!

Δείτε όσα είπε ο Μάκης Βορίδης

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Monty PythonsαναπηρίαβορίδηςΚυμπουρόπουλοςπαρέλαση