Πέτσας: «Δεν θα επαναληφθεί η διαδικασία με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής»

Για τη διαδικασία που ακολούθησε, η κυβέρνηση στις τροπολογίες που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση την ύστατη ώρα, προκαλώντας την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Πέτσαςότι «έπρεπε να περάσουμε βασικά νομοσχέδια, όπως είχαμε υποσχεθεί στις προγραμματικές δηλώσεις, μέσα στο καλοκαίρι, μέχρι την διακοπή των εργασιών της Βουλής, θέματα επείγοντα».

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι η διαδικασία ήταν όντως καθυστερημένη, «αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό στο ότι έπρεπε να έχουμε την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γιατί, όπως ξέρετε, μία από τις δυο τροπολογίες του κυρίου Βρούτση του υπουργείου Εργασίας αφορούσε συνταξιοδοτικά θέματα, την επιβολή πλαφόν σε αυτές τις λεγόμενες “χρυσές συντάξεις” και έπρεπε να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πράγμα που καθυστέρησε και την έκθεση του Λογιστηρίου του κράτους, και έτσι πήγαμε αρκετά αργά στη διαδικασία για την κατάθεση των τροπολογιών. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για την διαδικασία, αλλά θέλω να επαναλάβω ότι ήταν μια βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτά τα θέματα να τελειώσουν μέχρι τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Θέλω να πω ότι είμαστε ανοιχτοί να δεχτούμε οποιαδήποτε κριτική και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τον ελληνικό λαό αν η διαδικασία αυτή επαναληφθεί στα επόμενα νομοσχέδια».

εξηγήσειςκυβερνητικός εκπρόσωποςΠέτσας ΣτέλιοςΤροπολογίες τελευταίας στιγμής