Σε δύο βάρκες ο Τσίπρας για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ

Μία πρώτη γεύση του διχασμού που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πώς πρέπει να κινηθεί πολιτικά μετά την ήτα, αλλά και μία πρώτη εικόνα για το ποιες είναι οι προθέσεις του κ. Τσίπρα θα δοθεί στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Στην Κουμουνδούρου υπάρχουν πολλοί που θέλουν το κόμμα να στρίψει προς το κέντρο για να εκφράσει τη σοσιαλδημοκρατία και να μην πάει χαμένο το 31,5% – όπως οι ίδιοι λένε – αλλά υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν ότι μετά τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, η καλύτερη αξιοποίηση του 31,5% είναι η επιστροφή του στις ριζοσπαστικές του ρίζες και την κινηματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, όσοι γνωρίζουν τον κ. Τσίπρα, λένε ότι θα επιδιώξει τη μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο, με απομάκρυνσή του από τις υπερβολές της κινηματικής αριστεράς ώστε να πλησιάσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, καθώς έχει ξοδέψει πολιτικό κεφάλαιο για να γίνει συνομιλητής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Βρυξελλών για να ρισκάρει να χάσει αυτόν τον ρόλο.

Οσοι όμως τον γνωρίζουν ακόμα καλύτερα λένε ότι βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα, καθώς έχει ως βασικό στόχο τη γρήγορη επάνοδό του στην εξουσία και γνωρίζει ότι με ήπια και προγραμματική αντιπολίτευση από την πλευρά του η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα φτάσει χωρίς μεγάλη πίεση στην εξάντληση της τετραετίας.
Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ποντάρουν στο ότι ο κ. Τσίπρας θα επενδύσει στη διπλή γραμμή και τη διπλή γλώσσα.

Θα «στρίβει» το τιμόνι προς το Κέντρο για να πιέζει το Κίνημα Αλλαγής και παράλληλα θα ικανοποιεί και τα πολιτικά και ιδεολογικά ένστικτα των οπαδών της αντιπολίτευσης του πεζοδρομίου για να πιέζει το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 που βρίσκονται στα αριστερά του, πατώντας σε δύο βάρκες και όπου τον βγάλει…

Σκουρλέτης – Δραγασάκης- Παππάς

«Είναι πιο σύνθετα τα πράγματα από τα περί μετάλλαξης ή εγκατάλειψης του χώρου της ιστορικής ή σύγχρονης Αριστεράς», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, θέλοντας να κρατήσει ισορροπίες, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα γίνει το συνέδριο εντός του 2019 (οι πληροφορίες μας επιμένουν για Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο).

Την ανάγκη οργάνωσης του προοδευτικού ρεύματος επισήμανε με ανάρτησή του και ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ ο Νίκος Παππάς τάχθηκε υπέρ ενός «ενιαίου, μεγάλου και λαϊκού κόμματος» και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μετώπου «με συμμαχίες και σε πολιτικό επίπεδο» με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ 25.

 

TσίπραςΝέα ταυτότηταΠολιτική ΓραμματείαΣΥΡΙΖΑ