«Ντου» στην Βουλή: Η τρίτη φορά που ο Ρουβίκωνας τους έπιασε στον ύπνο

Σε κάθε επίθεση ο Ρουβίκωνας υπερασπιζόταν και άλλο πρόσωπο. Σάββας Ξηρός, Ηριάννα και Περικλής και τώρα Δημήτρης Κουφοντίνας. Πρόεδροι της Βουλής τις ημερομηνίες των επιθέσεων ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου (2015) και ο Νίκος Βούτσης (2017, 2019).

Η χθεσινή επίθεση των αναρχικών στην Βουλή, δεν ήταν η πρώτη. Από το 2015 (διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) έως και σήμερα (2019) η ομάδα του Ρουβίκωνα κάθε δύο χρόνια πραγματοποιεί εισβολή στη Βουλή και όπως φαίνεται η ατιμωρησία και η επιχειρησιακή χαλαρότητα επιτρέπουν τη συνέχιση του φαινομένου.

Όπως γράφει το iefimerida, oι καταδρομές στη Βουλή πραγματοποιήθηκαν την 1η Απριλίου 2015, στις 27 Ιουλίου 2017 και στις 21 Μαΐου 2019.

Η «παρθενική» εισβολή

H«παρθενική» του εισβολή πραγματοποιήθηκε  την 1η Απριλίου του 2015  ζητώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και την αποφυλάκιση του τρομοκράτη, μέλος της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού. Τότε οι αντιεξουσιαστές έκαναν τα πρώτα βήματα επίδειξης δύναμης στα χαλαρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. και κατάφεραν να φτάσουν έξω από το περιστύλιο της Βουλής.

Την 1η Απριλίου 2015 ο Ρουβίκωνας έκανε την αρχή. Η πρώτη εισβολή στη Βουλή

Ακολούθησαν προσαγωγές, ωστόσο η τότε πρόεδρος της Βουλή Ζωή Κωνσταντοπούλου, αντιμετώπισε το θέμα με πρωτοφανή χαλαρότητα δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;».

Για την Ηριάννα

Οι «παρεμβάσεις»,της αναρχικής ομάδας συνεχίστηκαν με την πάροδο του χρόνου σε όποια σημεία επέλεγε. Στις 27 Ιουλίου 2017 μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας και έφτασαν έως το περιστύλιο της Βουλής ζητώντας την αποφυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. Για ακόμα μία φορά οι αστυνομικοί που φυλούσαν τη Βουλή αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έριξαν φεϊγβολάν και φώναξαν συνθήματα.

Ιούλιος 2017, μέλη του Ρουβίκωνα με πανό στην είσοδο της Βουλής. Με τα κράνη στο χέρι σε χαλαρούς ρυθμούς τους πλησιάζουν οι αστυνομικοί

Ωστόσο τα τραγελαφικά της υπόθεσης δεν σταματούν στην έφοδο του Ρουβίκωνα, αλλά στην αντίδραση της πολιτείας. Οι διαδηλωτές μετά τη διαμαρτυρία τους περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς, προσήχθησαν και τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Ωστόσο μετά από εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση (σε συνεννόηση του με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα), οι προσαχθέντες επέστρεψαν -ως επιβάτες- με αστυνομική κλούβα από τη ΓΑΔΑ στη Βουλή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Χθες ο Ρουβίκωνας αποφάσισε να επισκεφθεί ξανά τη Βουλή, σε μία ενέργεια συμπαράστασης του καταδικασμένου δολοφόνου, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν ξανά. Στις τις 14:10, περίπου 20-25 άτομα της αναρχικής συλλογικότητας έκαναν τους «τουρίστες» και κατάφεραν ανενόχλητοι να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής, από την πλευρά της οδού Όθωνος και να φτάσουν έως το προαύλιο. Εκτόξευσαν μπογιές, άναψαν δύο καπνογόνα και έφυγαν. Ο πρώτος αστυνομικός εμφανίστηκε 30 δευτερόλεπτα μετά και ο δεύτερος αστυνομικός ακόμη αργότερα. Τελικά από τα 20 περίπου άτομα της επίθεσης συνελήφθη ένα.

ΒουλήΕπιθέσειςΡουβικώναςΤρεις φορές