Δίκη Siemens: «Αθώος ο Τσουκάτος»

Την αθώωση του πάλαι ποτε στρατηγού του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Τσουκάτου, από την κατηγορία της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ πρότεινε η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά που συνέχισε και σήμερα, δεύτερη μέρα της δίκης για τα μαύρα Ταμεία της Siemens, την αγόρευσή της.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος είχε εμπλακεί στην υπόθεση για ένα εκατ. γερμανικά μάρκα, τα οποία έλαβε από τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens στη χώρα μας Μιχάλη Χριστοφοράκο και από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι δεν τα κράτησε αλλά τα έδωσε στο κομματικό ταμείο.

Όπως είπε η εισαγγελέας πράγματι ο Θ. Τσουκάτος έλαβε το 1 εκ. μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία.Τα χρήματα αυτά, όμως σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ιδιος ο κ. Τσουκάτος υποστηρίζει,  αλλά σε άγνωστους αποδέκτες. Επειδή οι αποδέκτες παραμένουν άγνωστοι και δεν εντοπίστηκαν από την έρευνα, η κ.Σκέπαρνια ζήτησε την αθώωση Τσουκάτου.

Επίσης η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση και των παρένθετων προσώπων που μέσα από τους λογαριασμούς τους εφτασαν τα χρήματα στον Θεοδωρο Τσουκάτο.

Σε δήλωσή του ο συνήγορός του Θ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος ανέφερε: « Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περι αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής”.

SiemensΕισαγγελέαςΠρόταση αθώωσης;Τσουκάτος